• 🍎 DEŇ JABLKA - 21. október 2023 🍎

          •  

            Aj tento školský rok si žiaci 1. stupňa pripomenuli Deň jablka. Deti vedia, že je to časté ovocie v slovenských domácnostiach a je najznámejšie ovocie, ktoré im chutí a aj chutilo, keď ho jedli pri opakovaní jeho významu pre naše telo. Vitamíny v zimnom období sú veľmi dôležité a s radosťou si rozmanité jabĺčka aj namaľovali.

            (Mgr. Zuzana Frisová)

             

            3. ročník

          • 🌷 DEŇ ÚCTY K STARŠÍM - vystúpenie v KD v Pribyline 🌷

          •  

            V nedeľu 22. októbra 2023 žiaci našej školy vystúpili v Dome kultúry v Pribyline pri príležitosti Mesiaca úcty k starším. Vystupovala aj Jadranka - známa slovenská speváčka, popri ktorej v prestávkach svojim starým rodičom deti zaspievali, zarecitovali a zatancovali nacvičený program. Všetkých zúčastnených milo prekvapila príjemná atmosféra a bohatý kultúrny zážitok.

            (Mgr. Zuzana Frisová)

        • 🧍‍♀️  SVETOVÝ DEŇ CHRBTICE - 16. október 2023  🧍‍♂️
          • 🧍‍♀️ SVETOVÝ DEŇ CHRBTICE - 16. október 2023 🧍‍♂️

          •  

            Svetový deň chrbtice si pripomíname od roku 2000. Cieľom je predchádzať zdravotným problémom chrbtice a súvisiacich ochorení pohybovej sústavy, podporiť povedomie o štruktúre ľudského tela. Bolesti chrbta patria v súčasnosti k jedným z najčastejších dôvodov, pre ktorý ľudia vyhľadajú lekára. Ich základ často býva už v detskom veku.

            Problémom môže byť chybné držanie tela z neustáleho vysedávania v škole, pred obrazovkou televízora či počítača, mobilu alebo z nevhodného športu či nesprávneho nosenia bremien v podobe školskej tašky.

            Aby sa naše deti takýmto problémom s chrbticou vyhýbali, aplikujeme základné cvičenia aj v priebehu vyučovania.

            Deti sme najprv oboznámili so stavbou nášho tela. Vysvetlili sme si, čo je jeho oporou, kde sa v tele nachádza chrbtica, prečo bolí chrbát, keď sedím a píšem.

            Po úvodnom oboznámení s danou problematikou spojenou s prezentáciou sa deti oboznámili s dôležitosťou cvičenia počas dňa. Deti si vyskúšali a sami prezentovali nesprávne sedenie a následne sme si predviedli správne sedenie v lavici počas vyučovania.

            V rozcvičkách pre zdravý chrbátik budeme počas školského roka pokračovať. Pridáme aj celú zostavu cvikov s vhodnými pomôckami.

            (Mgr. Erika Voštiarová)

          • 💖 SVETOVÝ DEŇ SRDCA - 29. september 2023 💖

          •  

            Mesiac september je aj mesiacom 💛. Počas vyučovania sa žiaci dozvedeli, aké dôležité je starať sa o svoje 🧡. Oboznámili sa s tým, aké je 💚 dôležité, akú funkciu má pre náš život, ako pracuje v našom tele, ako sa máme o 💜 starať a chrániť ho. Dozvedeli sa, čo 💙 škodí a naopak, čo je pre 🤍 prospešné, ale aj to, aké vlastnosti majú mať ľudia s dobrým 💗. Naše rozprávanie sme zavŕšili výrobou 💛🧡💚 a plagátu.

            (Mgr. Erika Voštiarová)

          • 🐄 SVETOVÝ DEŇ MLIEKA NA ŠKOLÁCH - 27. september 2023 🥛

          •  

            Pri príležitosti Svetového dňa mlieka na školách si aj žiaci našej školy mohli pochutnať na mliečnych výrobkoch. V rámci obeda im bol ponúknutý jogurt, ktorý potešil nejeden maškrtný jazýček. Okrem maškrtenia si žiaci 8. a 9. ročníka spoločne s vyučujúcou pripomenuli, aká náročná je cesta mlieka až do školskej jedálne. Kto všetko sa podieľa svojou prácou na ceste mlieka od zvieraťa ku človeku. V rámci profesionálnej orientácie sa žiaci týchto ročníkov mohli bližšie zoznámiť s pracovnou náplňou zamestnaní ošetrovateľ hovädzieho dobytka, mliekar, syrár, ktoré sú v regióne Liptova tradičnými profesiami vzhľadom na poľnohospodársky priemysel.

            (Mgr. Janka Mikušová)

          • 🌍 EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV V 8. TRIEDE - 26. september 2023 🌏

          •  

            Európsky deň jazykov sa v štátoch EÚ oslavuje každoročne od roku 2001 dňa 26. septembra. V tomto školskom roku sme si ho pripomenuli aj so žiakmi 8. ročníka na hodine anglického jazyka. Pani učiteľka pripravila pre žiakov súťaž, cieľom ktorej bolo zábavnou formou rozšíriť si anglickú slovnú zásobu - názvy rôznych živočíchov. Žiaci si, okrem iného, precvičili tiež prácu s klasickým aj online slovníkom.

            (Ing. Miroslava Dechtárová)

        • 🌎  EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV V 6. TRIEDE - 26. september 2023  🗺 👇
          • 🌎 EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV V 6. TRIEDE - 26. september 2023 🗺 👇

          •  

            Aj v 6. triede sme si zábavnou formou pripomenuli Európsky deň jazykov 2023, teda deň, ktorý má zdôrazniť jazykovú a kultúrnu rozmanitosť Európy. Tento deň nám pripomína, že učenie sa jazyka je krokom k otvorenosti a rešpektovaniu iných kultúr.

            Pani učiteľka najskôr diskutovala so žiakmi o rôznych jazykoch, dialektoch, jazykových variáciách používaných v rôznych častiach Európy. Keďže žiaci boli zvedaví, ktoré jazyky ovládajú ich učitelia, pre každého z nich vytvorili papierovú tabuľku s jedinou otázkou: "Ktorými cudzími jazykmi hovoríte?", na ktorú pani učiteľky a páni učitelia radi šiestakom odpovedali.

            (Ing. Miroslava Dechtárová)

          • 👇 DOPLŇUJÚCE VOĽBY DO RADY ŠKOLY PRI ZŠ s MŠ JÁNA LAJČIAKA 👇

          •  

            V súlade so Zákonom č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a o zmene a doplnení niektorých zákonov a Vyhlášky Ministerstva školstva SR č. 291/2004 Z. z., ktorou sa určujú podrobnosti o spôsobe ustanovenia orgánov školskej samosprávy, o ich zložení, o ich organizačnom a finančnom zabezpečení, sa dňa 22. septembra 2023 uskutočnili doplňujúce voľby člena Rady školy za pedagogických zamestnancov ZŠ s nasledujúcimi výsledkami:

            1. Ing. Miroslava Dechtárová (6 hlasov)
            2. PaedDr. Lucia Porubčanská (3 hlasy)
            3. Mgr. Jana Mikušová (2 hlasy)
            4. Mgr. Zuzana Frisová (1 hlas)

            Prítomných bolo 12 pedagogických zamestnancov.

          • 👉 Podpora pomáhajúcich profesií 3 (POP 3) 👇

          •  

            V rámci národného projektu Podpora pomáhajúcich profesií 3 sú v šk. roku 2023/2024 v ZŠ s MŠ Jána Lajčiaka v Pribyline finančne podporené nasledovné pracovné pozície:

            • pedagogcký asistent
            • pomocný vychovávateľ v MŠ
            • školský digitálny koordinátor
        •            🍀 SLÁVNOSTNÉ OTVORENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2023/2024 🍀
          • 🍀 SLÁVNOSTNÉ OTVORENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2023/2024 🍀

          • Po letných prázdninách sme začali nový školský rok jeho slávnostným otvorením v priestoroch telocvične školy. Po úvodných slovách pani riaditeľky sa žiakom, rodičom, pedagogickým a nepedagogickým zamestnancom prihovoril aj starosta obce p. Pokrievka. Osobitne privítal nových prvákov, ktorí sa tak stali naozajstnými "školákmi" 👦👧👩.

            Počas celého školského roka všetkým žiakom prajeme veľa príjemných chvíľ pri učení sa, objavovaní doteraz nepoznaného a stretnutiach so spolužiakmi, učiteľmi a ostatnými zamestnancami školy 🍀.

    • Zvonenia

      Pondelok 16. 9. 2024