• Už pracujeme naplno!


          • Naši druháci po prázdninách začali na výtvarnej výchove naplno využívať nové pomôcky. S fixkami, pastelkami a vodovými farbami s radosťou skúmajú rôzne línie a miešajú rozmanité farby. O kvalite ich práce svedčia nádherné obrázky, ktoré už teraz zdobia priestory našej školy. Len tak ďalej druháci!

                                                                           Mgr. Zuzanaa Frisová

          • Účelové cvičenie II. stupeň

          • V piatok 6. septembra 2024 sa žiaci 2. stupňa zúčastnili účelového cvičenia. Žiaci mali možnosť osvojiť si nielen teoretické poznatky o riešení mimoriadnych situácií, zdravotnej prípravy a pohybe a pobyte v prírode, ale i prakticky si vyskúšať správanie sa počas týchto  situácií vyplývajúcich zo života. Potešil nás najmä záujem žiakov o zdravotnú prípravu a preukázané nadobudnuté kompetencie žiakov v tejto oblasti.

                                                                      Mgr. Zuzana Frisová                                         

             

          • Aby zúbky neboleli

          • 4.9.2024 sme pre našich najmenších žiakov (1. a 2. ročník) v spolupráci s RÚVZ v Liptovskom Mikuláši zabezpečili preventívnu aktivitu podporujúcu dentálnu hygienu. Žiaci sa počas prednášky dozvedeli prečo je dôležité správne si umývať zúbky, aké dôsledky môže mať zanedbanie dentálnej hygieny, čo spôsobuje zubný kaz a ako proti nemu bojovať. Pomocou modelov zubov a zubnej kefky si mali možnosť vyskúšať správny spôsob čistenia zubov.  Niektorí žiaci si priniesli aj vlastné kefky a pastu, ktoré ihneď použili. Veríme, že po tejto skúsenosti sa v prváckej a druháckej triede budú zúbky belieť ako perličky.

                                                                   Mgr. Jana Mikušová

          • Prvé zvonenie

          • V pondelok sa po dvoch mesiacoch opäť rozozvučal školský zvonček ohlasujúci začiatok školského roku. Pre našich najmladších žiakov to bolo prvé zvonenie, ktoré odštartovalo ich cestu vzdelávaním. Prajeme im, aby naplno využili svoj potenciál pri získavaní nových vedomostí, zručností a spôsobilostí.

                                                                     Mgr. Jana Mikušová                                                                   

             

          • Slávnostné otvorenie školského roku 2024/2025

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Jána Lajčiaka, Pribylina oznamuje zákonným zástupcom žiakov, že slávnostné otvorenie školského roku 2024/2025 sa uskutoční dňa 2. septembra 2024 (t.j. v pondelok) o 8:00 hod. v priestoroch telecvične.

            Po skončení slávnostnéhho otvorenia šk. roku žiaci dostanú od svojich triednych učiteľov pokyny k organizácii nasledujúceho školského dňa a odchádzajú domov. Žiaci 1. ročníka spoločne s rodičmi pôjdu do I. triedy, v ktorej sa uskutoční úvodné rodičovské združenie.

            V tento deň (2.9.2024) nie je pre žiakov v prevádzke školská jedáleň ani ŠKD. 

      • Zvonenia

        Pondelok 16. 9. 2024